Show simple item record

Uticaj hrane sa različitim udelom masnih kiselina na stresne reakcije kod šarana (preliminarni rezultati)

dc.contributor.authorArdo, Laszlo
dc.contributor.authorRelic, Renata
dc.contributor.authorCsengeri, Istvan
dc.contributor.authorJeney, Zsigmond
dc.contributor.authorJeney, Galina
dc.date.accessioned2015-10-21T14:52:49Z
dc.date.available2015-10-21T14:52:49Z
dc.identifier.urihttp://arhiva.nara.ac.rs/handle/123456789/1074
dc.description.abstractRiblje brašno i riblje ulje su važne komponente riblje hrane koja se koristi u akvakulturi. Oni sadrže nezasićene masne kiseline koje su važne kako u ishrani riba tako i u ishrani ljudi. Međutim, izvori ribljeg brašna i ulja su ograničeni. Cilj AQUAMAX projekta, koga finansira EU, je da se riblje brašno i ulje zamene ili dopune sa biljnim uljima. Tim za imunologiju u Institutu za ribarstvo, akvakulturu i irigaciju ispitivao je efekat dve različite hrane za ribe (hrana dostupna na tržištu i hrana sa dodatkom Camelina ulja) na pojavu stresa izazvanog ograničenim prostorom kod šarana. Na bazi rezultata ovog istraživanja može se zaključiti da primenjena ishrana nema uticaja na toleranciju šarana na stres izazvan ograničenim prostorom.sr
dc.subjectšaransr
dc.subjectstressr
dc.subjectotpornostsr
dc.subjectCamelina uljesr
dc.subjectriblja hranasr
dc.titleEffect of Fish Feeds with Different Fatty Acid Contents on Stress Response of Common Carp (Preliminary Results)en
dc.title.alternativeUticaj hrane sa različitim udelom masnih kiselina na stresne reakcije kod šarana (preliminarni rezultati)sr


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record