Search
Now showing items 1-3 of 3
Multivariate Analysis of Fatty Acid Profiles of Carp Meat During Semi – Intensive Farming
Poređenje masnokiselinskog sastava mesa šarana pomoću multivarijantnih metoda, kao što su analiza glavnih komponenti (PCA) i linearna diskriminaciona analiza (LDA), omogućava razdvajanje riba prema načinu ishrane i bolje ...
Fatty Acid Profile Of Carp Fish Species From Two Aquaculture Systems
Cilj ovog rada je bio ispitivanje masnokiselinskog profila mišićnog tkiva šaranskih vrsta riba gajenih u polikulturi u dva ribnjaka sa poluintenzivnim uzgojem. Poređen je profil masnih kiselina mišićnog tkiva šarana, ...
Comparison Of Meat Quality Of Tench And Carp
U poslednje dve godine postoje veliki problemi u plasmanu slatkovodnih riba proizvedenih na našim ribnjacima. Zahvaljujući nekontrolisanom uvozu, došlo je do toga da se na našem tržištu nađe velika količina jeftinih vrsta ...