Search
Now showing items 1-3 of 3
Multivariate Analysis of Fatty Acid Profiles of Carp Meat During Semi – Intensive Farming
Poređenje masnokiselinskog sastava mesa šarana pomoću multivarijantnih metoda, kao što su analiza glavnih komponenti (PCA) i linearna diskriminaciona analiza (LDA), omogućava razdvajanje riba prema načinu ishrane i bolje ...
Comparative Analysis Of The Fatty Acid Composition Of Natural Food And Supplemental Feed In Carp From A Fish Farm
Rezultati prikazani u radu ukazuju na daleko veći značaj prirodne hrane kao izvora polinezasićenih masnih kiselina u odnosu na peletiranu hranu u ishrani šarana u poluintenzivnom sistemu gajenja. Utvrđeno je da su od ...
Changes Of The Fatty Acid Composition And Total Lipid Content In Cultured Carp (Cyprinus Carpio L.) Correlated To Supplementary Diet
U ovom radu razmatrane su promene grupa masnih kiselina (zasićenih, mononezasićenih, polinezasićenih n-3 i n-6, kao i njihovog odnosa n-3/n-6) u zavisnosti od sadržaja lipida u mesu šarana sa dve vrste prihranjivanja ...