Search
Now showing items 1-4 of 4
Bilogical Characteristics of Anchovy (Engraulis Encrasicolus) in Bokakotorska Bay (Montenegro)
Inćun, Engraulis encrasicolus, je jedna od najrasprostranjenijih i komercijalno najvažnijih vrsta riba u Jadranskom moru (FishStat Plus, FAO). Industrijski ribolov srdele i inćuna u Crnoj Gori je još uvek nerazvijen, pa ...
Evaluating the Health Risks Associated with Consuming of Cultivated / Wild Mussels from Boka Kotorska Bay
Dagnje su veoma važne za ljudsku ishranu, jer predstavljaju jeftin izvor proteina, koji čine oko 60% suve mase mekog tkiva Mytilus galloprovincialis. Njihovim konzumiranjem omogućen je kako jeftin izvor proteina visoke ...
Metal Pollution Index as a Tool for Assessing Water Quality of Boka Kotorska Bay
Zaliv Boke Kotorske nalazi se u jugoistočnom delu Jadranskog mora i jedan je od najlepših zaliva sveta. Uzak i dugačak zaliv koji se u kopno urezuje u dužini od 20 km ima oblik strele i sastoji se od četiri manja zaliva: ...
Tehnology of Mussel (Mytilus Galloprovincialis) and Oyster (Ostrea Edulis) Farming in Boka Kotorska Bay
Razvoj marikulture u Crnoj Gori je jedno od strateški važnih pitanja u programima proizvodnje hrane za domaće tržište i za izvoz. Program podrazumijeva proizvodnju, odnosno uzgoj nekoliko vrsta školjaka i riba, dok je u ...