Now showing items 1-5 of 5

  • Effect of Rapeseed Oil in Fish Feed on Meat Quality of Common Carp 

    Ljubojevc, Dragana; Cirkovic, Miroslav; Jovanovic, Rade; Novakov, Nikolina; Djordjevic, Vesna; Trbovic, Dejana; Spiric, Aurelija
    Meso šarana, najzastupljenije ribe na ribnjacima u Republici Srbiji, predstavlja značajan nutritivni izvor n-3 visoko nezasićenih masnih kisleina (HUFA), pre svega eikozapentaenske (EPA) i dokozaheksaenske (DHA) kiseline, ...
  • Importance And Use Of Grains In Fish Nutrition 

    Jankovic, Snezana; Jovanovic, Rade; Cirkovic, Miroslav; Ljubojevic, Dragana; Rakic, Sveto; Milosevic, Nikolina
    Proizvodnja hrane za ribe, poslednjih godina beleži najbrži rast u industrijskoj proizvodnji hrane za životinje (Jovanović i sar. 2006). Ukoliko sektor akvakulture nastavi sa dosadašnjim prosečnim rastom od 8-10% godišnje ...
  • Influence Of Extruder Screw Speed On Physical Characteristic Of Trout Feed 

    Ivanov, Dusica; Colovic, Radmilo; Jovanovic, Rade; Vukmirovic, Djuro; Levic, Jovanka; Sredanovic, Slavica; Djuragic, Olivera
    Upotreba ekstrudera u tehnologiji proizvodnje svih vrsta hrane za ribe ubrzano se širi u celom svetu, što je u poslednje vreme evidentno i u domaćoj industriji. Danas se hrana za ribe uglavnom proizvodi u obliku ekstrudata ...
  • Influence of Fatty Acid Composition of Fish Feed on Fatty Acid Composition of Carp Meat 

    Jovanovic, Rade; Ivanov, Dusica; Colovic, Radmilo; Vukmirovic, Djuro; Palic, Dragan; Levic, Jovanka; Djuragic, Olivera
    Riblje meso već dugi niz godina privlači pažnju nutricionista i preporučuje se u ishrani ljudi pre svega zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina, od kojih su naročito značajne polinezasićene omega-3 masne kiseline. ...
  • Vegetable Oils In Nutrition Of Cyprinid Fish Species 

    Ljubojevic, Dragana; Novakov, Nikolina; Pelic, Milos; Djordjevic, Vesna; Radosavljevic, Vladimir; Jovanovic, Rade; Cirkovic, Miroslav
    Meso ciprinidnih vrsta riba predstavlja značajan izvor proteina, masti, vitamina i minerala u ishrani ljudi. Masti ovih ribljih vrsta su bogate nezasićenim masnim kiselinama (USFA), kako mononezasićenom (MUFA), tako i ...