Now showing items 1-3 of 3

  • Influence Of Extruder Screw Speed On Physical Characteristic Of Trout Feed 

    Ivanov, Dusica; Colovic, Radmilo; Jovanovic, Rade; Vukmirovic, Djuro; Levic, Jovanka; Sredanovic, Slavica; Djuragic, Olivera
    Upotreba ekstrudera u tehnologiji proizvodnje svih vrsta hrane za ribe ubrzano se širi u celom svetu, što je u poslednje vreme evidentno i u domaćoj industriji. Danas se hrana za ribe uglavnom proizvodi u obliku ekstrudata ...
  • Influence of Fatty Acid Composition of Fish Feed on Fatty Acid Composition of Carp Meat 

    Jovanovic, Rade; Ivanov, Dusica; Colovic, Radmilo; Vukmirovic, Djuro; Palic, Dragan; Levic, Jovanka; Djuragic, Olivera
    Riblje meso već dugi niz godina privlači pažnju nutricionista i preporučuje se u ishrani ljudi pre svega zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina, od kojih su naročito značajne polinezasićene omega-3 masne kiseline. ...
  • A Proposal Of Methods For Determining Water Stability Of Extruded Fish Feed 

    Banjac, Vojislav; Colovic, Radmilo; Vukmirovic, Djuro; Colovic, Dusica; Djuragic, Olivera; Palic, Dragan; Pezo, Lato
    Važan parametar fizičkog kvaliteta ekstrudirane hrane za ribe jeste njena stabilnost u vodi, koja se definiše kao svojstvo peleta uronjenih u vodu da zadrže svoj fizički oblik uz minimalno raspadanje i gubitak nutritivnih ...