Now showing items 1-4 of 4

  • Changes Of The Fatty Acid Composition And Total Lipid Content In Cultured Carp (Cyprinus Carpio L.) Correlated To Supplementary Diet 

    Trbovic, Dejana; Markovic, Zoran; Petronijevic, Radivoj; Canak, Stevan; Spiric, Danka; Djordjevic, Vesna; Spiric, Aurelija
    U ovom radu razmatrane su promene grupa masnih kiselina (zasićenih, mononezasićenih, polinezasićenih n-3 i n-6, kao i njihovog odnosa n-3/n-6) u zavisnosti od sadržaja lipida u mesu šarana sa dve vrste prihranjivanja ...
  • Effect of Rapeseed Oil in Fish Feed on Meat Quality of Common Carp 

    Ljubojevc, Dragana; Cirkovic, Miroslav; Jovanovic, Rade; Novakov, Nikolina; Djordjevic, Vesna; Trbovic, Dejana; Spiric, Aurelija
    Meso šarana, najzastupljenije ribe na ribnjacima u Republici Srbiji, predstavlja značajan nutritivni izvor n-3 visoko nezasićenih masnih kisleina (HUFA), pre svega eikozapentaenske (EPA) i dokozaheksaenske (DHA) kiseline, ...
  • Influence of Fatty Acid Composition of Fish Feed on Fatty Acid Composition of Carp Meat 

    Jovanovic, Rade; Ivanov, Dusica; Colovic, Radmilo; Vukmirovic, Djuro; Palic, Dragan; Levic, Jovanka; Djuragic, Olivera
    Riblje meso već dugi niz godina privlači pažnju nutricionista i preporučuje se u ishrani ljudi pre svega zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina, od kojih su naročito značajne polinezasićene omega-3 masne kiseline. ...
  • Vegetable Oils In Nutrition Of Cyprinid Fish Species 

    Ljubojevic, Dragana; Novakov, Nikolina; Pelic, Milos; Djordjevic, Vesna; Radosavljevic, Vladimir; Jovanovic, Rade; Cirkovic, Miroslav
    Meso ciprinidnih vrsta riba predstavlja značajan izvor proteina, masti, vitamina i minerala u ishrani ljudi. Masti ovih ribljih vrsta su bogate nezasićenim masnim kiselinama (USFA), kako mononezasićenom (MUFA), tako i ...